Modell fotózás és a folyamatok

Meglátni a nőben a nőt. Megörökíteni az igazi szépséget, a pillanatot.

Nem tartom magam fotósnak, se írónak (iliveinstyle.com) , stb, inkább nemes egyszerűséggel csak Rock”n”roll. Nagy plakátok hazánkban és külföldön, reklámok, katalógus fotózások, modell fotózások, rajongók vagy a nemzeti reklám hivatalban kapott elismeréstől, az apróbb elismerésekig, mindennek örülök. Általában sose mondom senkinek mit merre, hogyan csinálok, a “megfejthetetlen :D”, de ha sok embernek olyat tudok mutatni, ami elnyeri a tetszésüket(és ezek mellett növekednek a féltékeny ember tábora ingyen reklám.), akkor már megérte.

Fotózás

fashionstring.com divat üzlet, ruha bolt, fashion strore Mosonmagyaróvár, Roland Sarkadi photography, fotózás, modell fotózásZene bekapcsolva, ritmus és dallam ösztönöz, a modell felkészült, Monster előkészítve(energia italra értem) és indulhat a rocknroll

Furcsa módon mások szeretik amikor a haj dominál, vagy szinte már túlsminkelt a modell, nálam is lehet ilyet produkálni, de jobban szeretem a nyers, valódi szépséget kinyerni.

Az emberek pózolnak a tükör előtt, vagy elmennek “portfólió fotózásra” … ugyanazt a végeredmény, a semmi. Az ok egyszerű, tükörfotózásnál a mobilos fotók , mobil vagy instagram effectekkel, kis képben, megvásárolt drága telefonokkal(de egyes embereknek minek…?!) , portfólió fotózásnál pedig, a túlárazott kidolgozatlan képet lekicsinyítik (így kevesebb munkájukba és idejükbe kerül), utána szerkesztő program “automata” retus/szín/stb megoldásaihoz nyúlva készen is van.

Ugyanaz az eredmény és az ár, okostelefon vs. portfólió fotózás.  Én ezt nem szeretem.

Ha valamit kidolgozok , akkor az elkészítés pontjánál, a fényképezőgép gombja lenyomásakor is legyen jól megcsinálva. Az eredeti mégis jobb mint az “automata”, a túl retusált, vagy instagramm effektes.

Az iPhone és egyéb megoldásokról fotózási leírások és tippek, leírások a www.iliveinstyle.com magazin oldalon lesz olvasható.

Nem az effekteket gyűlölöm, Inkább az igazi édességet szeretem

Finoman szólva r*hellem a photoshop mágusokat, és az “én vagyok a művész” típusokat. Néha jó a retusálás és effektezés, pattanásnál vagy kép hangulat visszaadásakor elkerülhetetlen, de a túl szirupos gagyi, na az már bosszantó. Eredeti képekben is lehet olyat csinálni ami, photoshop nélkül is ugyanúgy szép mint ahogy ezek az említett lények túl effectezik, az általuk kis méretre méretezett, vagy úgy készített képeket (tudni kell, így jó sok hiba eltűnik), az illegális (magyarán nekik így ingyenes) programjukkal. Ezért is van az, hogy ilyen képeket ami “túlcsöpögő művészi” vacak, na ilyet már ritkán csinálok, amit meg csinálok az is effect nélküli.

Magyarán ez fényképezés, a fénnyel való játék és nem photoshopozás . de ha már valami túl sok adalékanyagot és cukor helyettesítő édesítőszert tartalmaz, az nem az igazi…

Nagy plakátok, Reklám táblák, divat katalógusok.

Nyomdai forma egyszerűbb, de bonyolult is. Más fotósokkal ellentétben(tisztelet a kivételnek), én konyítok a CMYK kidolgozáshoz. Köszönhető az általam készített címlapoknak :). Sokat tanultam és gyakoroltam, de még mindig kell . Nekem ez az egyik elvem.

A képeket ugyanúgy előről kezdem és a mérethez mérten javítom (ha kell). Sokat a folyamatokról nem írok, untatná az olvasót, de 1 képnél akr 1-2 óra is lehet a kidolgozás nyomdai formában. Lehetek és csinálhatnám és tudnám gyorsabban is, de nem. Inkább a minőség és az elsődleges.

Sok reklámot nem munkaként fogadtam el, inkább saját gyakorlásnak és saját reklámom feltüntetve, úgy voltam, hogy ha megakarom mutatni mit tudok akkor először meg kell produkálnom kell valamit.

Mindent összegezve, a “megmutatni mit tudok” ból az lett, hogy már nagyon sok felkérés ellenére nem tudok elvállalni szinte semmit, mivel a “mit tudok-ból” saját katalógusokat, magazint, oldalt, modellügynökséget, és még sorolhatnám mik születtek. Némelyik abba maradt, de nem hiába, mivel nagyobb cél “A hétköznapok , kultúra és fejlődés ” érdekében ( egyik példa a www.iliveinstyle.com), így semmi sem veszik el, csak átalakul.

 

Kidogozás

Én nyers formátumból dolgozok és a gép általi legnagyobb felbontásban (ez túl nagy kép méret hobbista gépek számára nem ajánlott) és nem a sima kis A4 es lap méretűt retusálom. Hanem az előbb említett nyerset, és nem photoshop effectekekl, hanem kézzel rajzolom vissza sokszor a bőrt is (ha pattanás vagy hasonló van).

Szeretem a maximumot, akármilyen formában publikálok egy képet vagy reklámot, szertetem az elejétől kezdeni és újból kidolgozni a megfelelő publikálási formába. Én a bőrt maximum felbontásba akár 400x nagyításban kézzel rajzolom vissza (pl pattanások vagy vaku által kihozott apró bőrhibák miatt)

Webes formátumba ( pl facebook, vagy honlapra mindig) “lebutítom ” a képeket, igaz így ront a minőségéből, de legalább nem tudják lementeni és felhasználni engedélyem nélkül (már sokszor próbálták). Igaz mindent le tudnak lopni netről, az ő dolguk… saját maguk bizalom kasszája, így ők árazzák be saját magukat (és a bíróság által kiszabott büntetésüket :] ).

Hinterlasse eine Antwort

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind markiert *


*

Du kannst folgende HTML-Tags benutzen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kedveld Te is!
Twitter | Google

indapress.hu magazin, design, model photo: Roland Sarkadi, rolandsarkadi.com

HÖLGYEK FIGYELEM!

Fashionstring.com Női ruha , divat, webáruház az egész országban!